13. RALLY IDRIJA KRSTNA ZMAGA ZA POSADKO MREVLJE – SIMČIČ V YUGO POKALU

Zaključen je 13. rally Idrija in s tem tudi zadnja prireditev v Yugo pokalu za sezono 2019. Po odpeljanih 9. hitrostnih preizkušnjah, odličnih borbah, težavam sotekmovalcev, je svojo krstno zmago v Yugo pokalu osvojila posadka Mrevlje – Simčič, katera je slavila na treh hitrostnih preizkušnjah.

Drugo mesto je osvojila posadka Žakelj – Pokorn, tretje mesto pa kljub težavam na zadnji preizkušnji (težave s pletenico plina) podaka Koren B. – Rupnik, katera je slavila na štirih hitrostnih preizkušnjah. Četrto mesto s minimalnim zaostankom za tretjim mestom 1.6 sekunde je osvojila posadka Potrata – Nabergoj.

Peto mesto je osvojila posadka Anželak – Verdev, katera je zmagala na 1 in 9. hitrostni preizkušnji, žal pa je svojega Yugeca na drugi HP SS Žiri obrnila na streho in si zaradi dveh neodpeljanih hitrostnih preizkušnjah nabrala prevelik zaostanek za boljšo uvrstitev.
Posadka Brus – Cotič je imela težave že prvi dan na drugi hitrostni preizkušnji, drugi dan pa je zaradi tehničnih težav odstopil na HP 6.

Več o celotni sezoni in podelitvi oziroma o Yugo žuru sledi v kratkem