ODLIČNE VOŽNJE NAŠIH POSADK NA 9. RALLYU VIPAVSKA DOLINA

Za nami je prva dirka državnega prvenstva v rallyu in sicer 9. rally Vipavska dolina, katerega je spremljalo nepredvidljivo vreme in polno število gledalcev. O težavnosti rallya priča končano število tekmovalcev saj je rally štartalo 101. posadka, uvrščenih pa je 77. posadk.

Že na prvi HP Predmeja je zaradi akvaplaninga s ceste zletela posadka Bratož-Štokelj Renault Clio 1.4 in trčila v zid ter močno poškodovala svoj dirkalnik, na srečo jo je posadka odnesla brez večjih poškodb. Zaradi tehničnih težav  (odlomljen končnik) sta na 9. HP Erzelj odstopila Mrak N.-Plesničar Suzuki Swift, katera sta do odstopa pokazala hitre in odlične vožnje.
Mojster volana ostaja mojster kljub malemu številu nastopov je posadka Bratina B.-Šavelj Peugeot 208 R2,  pokazala vrhunske vožnje, dobila zadnje tri hitrostne preizkušnje v divizili II in končno osvojila 3. mesto v diviziji II in 6. mesto generalno.
Posadka Medved-Vovk Peugeot 208 R2  je na koncu zasedla 17. mesto generalno in 8. mesto v diviziji II. Posadka Bratina M.-Bratina L., Citroen AX GTI, je v popoldanskih hitrostni preizkušnjah stopnjevala svoj ritem in končno osvojila 3. mesto v diviziji I, 36. mesto generalno, Lara  pa je osvojila še 2. mesto med sovozniki do 21. let. Posadka Koren B.-Rpnik, Zastava Yugo, je osvojila 2. mesto v Jugo pokalu, 6. mesto v diviziji I. in 50. mesto generalno. Posadka  Fabjan-Žvokelj Lancia Delta HF Integrale,  je osvojila 1. mesto v  kategoriji historik sport, 48. mesto generalno in 10. mesto v diviziji III, posadka 
Mrak A.-Drnovšček, Zastava 850,  je osvojila 2. mesto v kategoriji historik sport, 11. mesto v diviziji III in 74. mesto generalno.

Vsem posadkam za dosežene rezultate čestitamo.
Naslenji rally bo med 24. in 25.05. 2019 rally Velenje. o tem pa čez nekaj časa v drugem prispevku.